3 март – паметен ден на нашето освобождение!

И нека българското знаме се вее на всяка обществена сграда в Стралджа! С този призив, в навечерието на 3 март, кметът на община Стралджа Атанас Киров подарява националния трибагреник на всички детски градини, училища, културни институции, обществени сгради и учреждения в града.
Заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов лично занесе в по-голяма част от предвидените институции националния трикольор. „За нас като ръководство на общината и като родолюбци е важно , особено в детските градини и учебни заведения, първото нещо което децата и младите хора виждат на сградата да бъде българското знаме. Наша е задачата, да ги въвлечем в патриотичните каузи. А, тази е такава“, каза Гроздан Иванов.
Слагайки националното знаме на Република България на всяка сграда, община Стралджа засвидетелства почитта си към националните символи, към подвига и саможертвата на всички герои, дали живота си за свободата на отечеството.
Специално за всяко от училищата в община Стралджа, тази година, по повод 3 март е предвиден и по един портрет на Васил Левски, Христо Ботев и Георги Раковски, който обаче децата ще трябва сами да нарисуват и съпреживеят емоцията от „раждането“ на образа на най-великите българи.
Тази година отбелязването на З март в град Стралджа няма да се случи с голям концерт организиран от общината, за което се извиняваме, но причината е все още продължаващия ремонт, на НЧ “Просвета 1892“. Но почит към героите дали живота си за свободата на България ще бъде отдадена пред всяка паметна плоча и паметник в град Стралджа и селата на общината на 3 март.