Чест и отговорност

Янко Стефов, член на СБП
ЗАСЛУЖЕНО ПРИЗНАНИЕ
Поетът на Бакаджиците, авторът на няколко стихосбирки, родолюбецът-изследовател от Войника Янко Стефов е утвърден за член на СБП. На свое заседание от м. февруари т.г. Управителния съвет е приел кандидатурата му, заедно с тези на още няколко изявени български творци. Щастлив от новината Янко Стефов благодари сърдечно за признанието:“За мен този избор е чест, достойнство и отговорност. Стимул за нови творчески планове, вдъхновение и успехи. Присъединявам се към гилдията сред безкрайно уважавани от мен литературни творци, което предизвиква усилията ми да бъда между най-добрите.“
Янко Стефов е роден на 4 ноември 1941г. в с.Войника. Основно образование получава в родното село, а средно – в Ямбол. След казармата е приет в СУ където успешно се дипломира със специалност“Славянска филология“ с профил „Полски език и литература. Работи последователно като журналист във в.“Народен другар“, секретар на Клуба на културните дейци в Ямбол, журналист в Пловдив. Следват почти 20 години работа в родното село като председател на читалището.
Автор на безброй публикации в регионалния и централен печат. Издал е няколко книги, които намират добър прием сред читателите. Носител на не малко награди между които плакет на общината „Културен деятел“ и плакет на името на П.Кр.Яворов за принос в развитието на изкуството и културата в общината.
От две години е член на КБП, а сега и на СБП.