Честит празник!

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Най-сърдечно ви поздравявам по случай духовния празник на Стралджа – 8 ноември , когато почитаме и нашия пазител свети Архангел Михаил.

През годините за нас този ден се утвърди като символ на родолюбието и на духовните устои. В този ден отваряме сърцата си за доброто и за светлото, което очакваме за нас и за следващите поколения.

Във времето на пандемия не може да отбележим празника така както искаме и така както можем. Но всички сме убедени, че той може да се случи не само на градския площад , а в сърцето на всеки от нас!

Вероятно ще се почувстваме по-добре ако потърсим мъдростта от миналото, ако си спомним колко силни , родолюбиви личности са оставили диря в нашия край, давали са примери за сила, мъжество, достойнство, патриотизъм. Ще се почувстваме по-добре ако потърсим и днес тук, край нас , хората които скромно, упорито и безрезервно се трудят в името на доброто, в името на това всички да живеем в един по-различен и по-добър свят.

За съжаление заради пандемията и наложените мерки не успяхме да проведем редица планирани културни и спортни прояви, които всички очаквахме, но не сме се отказали от тях. Искаме колкото може по-скоро да отмине опасността за здравето ни и да възстановим ритъма на работа.

Тази година есента ни е белязана и от политически събития – избори за президент и парламент. Няма как да не отбележим политическата криза, която преживява държавата ни. Дано най-накрая политиците ни покажат, че се водят от интересите на народа , а не от партийни и лични. Защото България , в частност Стралджа и общината ни, заслужават по-добро бъдеще!

Нека с кураж и мъдрост да пазим традициите и заедно да работим за доброто на нашия роден край!

Надявам се в празничния ден във всеки дом трапезата да бъде украсена с плодовете на нашия труд. Да вдигнем наздравица с нашенско вино и ракия с пожелание за живот и здраве. Нека ни пази и закриля Св.Архангел Михаил!

 

Пожелавам на всички здраве и благополучие!

Честит празник!

Атанас КИРОВ, кмет на Община Стралджа