СУ“П.Яворов“ изпрати поредния випуск

ПТИЦА В ПОЛЕТ НАРИСУВАХА ОБЛАЦИТЕ
Излетя от родното училище поредния випуск! Изпратиха го тържествено, с обич, с мили напътствени думи, с увереността за успешен път и … с очакване за завръщане. Грейналите от радост, трепети и надежди младите хора с вълнение приеха приветствията, а на синьото небе птица в полет нарисуваха облаците. „Бъдете уверени в себе си, бъдете усмихнати!“, пожела на порасналите момичета и момчета директорът Валентина Маринова. „Вървете уверено по своя път, никога не забравяйте своите учители, училището и родния град!“, поздрави ги и кметът Атанас Киров, който беше гост на празника. И добави пожеланието да се върнат в родния град, който има нужда от тях. „Длъжни сме да полетим!“, отговори от името на зрелостниците Димитър Драганов.
По традиция, с решение на ръководството на училището, награди получиха трима изявени 12-токласници – Димитър Драганов, талантливия автор на стихотворения и есета, спечелил не малко награди от конкурси, Николай Атанасов, също с доказани литературни успехи и Йорданка Станчева, едно момиче с голямо и топло сърце, всеотдаен доброволец на БМЧК.
И звънна за последен път училищния звънец…Цветя за учителите, преподали всички най-важни уроци на порасналите довчерашни деца, последна снимка с любимата учителка Диана Георгиева, радост, премесена с естествена тъга за отиващото си детство и надежди от предстоящата среща с истинския живот…всичко се смеси в един калейдоскоп. Хванати за ръце младите хора щастливо се усмихваха с обещанието, че ще бъдат горди и силни, ще постигнат мечтите си. Дано!