Стралджа отбеляза тържествено Националния празник

БДИМ НАД ВСИЧКО СВЯТО!
С официалната церемония по издигане знамената на РБългария, на общината и на ЕС в Стралджа бе сложено началото на един грандиозен празник, който обедини всички, създаде настроение, предизвика чувства на гордост и преклонение, възхищение и радост. За първи път общината организира подобно шествие. То бе водено от най-голямото Национално знаме в общината с размери 15/3м, изработено по идея на родолюбци от с. Джинот. По лична покана на кмета Атанас Киров специален гост на празника беше легендарния актьор, изпълнител на ролята на капитан Петко войвода, Васил Михайлов. Да сподели празника в Стралджа пристигна и областния управител Димитър Иванов.
В началото на шествието беше и групата „Гайдари“ от Пловдив с ръководител Атанас Младенов, които , заразени от патриотичната тръпка на стралджанци, свириха със своите каба гайди, предизвиквайки сълзи на умиление сред мнозина. Десетки знамена се развяха в ръцете на деца, ученици, общински съветници, самодейци, граждани. Гордо над всички в ръцете на ученици от СУ“П.Яворов“се извисяваше легендарното Самарско знаме, копие на оригинала, редом с него беше и знамето на Априлското въстание.
Едно уникално преживяване с българска гордост и достойнство, с любов към родината и готовност да бъдем единни, да работим заедно за нейното по-добро бъдеще. Такива бяха посланията на всички участници в шествието за което и природата помогна. Проливният дъжд сутринта отстъпи , минути преди шествието денят се изясни, за да грейне по-късно и мартенското слънце.