Първи етап на Националния фестивал на руската поезия, песен и танци

ОТНОВО СРЕД ПЪРВИТЕ
Представителите на СУ“П.Яворов“ Стралджа отново пожънаха заслужен успех. Те са водачи в класирането в Първият етап на Националния фестивал на руската поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце”, който се проведе в Ямбол. Основната цел на фестивала е популяризиране на руската поезия, песен и танц, приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура и създаване на интерес към изучаване на руския език.
Тричленно жури класира младите таланти по жанрове и възрастови групи. Отличените на първо място продължават участието си на зонален етап.
В Първа възрастова група, 1-4 клас,
при танците Първо място печели Танцова група при СУ „П. К. Яворов“, Танц с воали „Небеса“. Ръководител Валентина Белчева.
При Трета възрастова група – 9-12 клас, категория „Танци“ Първо място за Мажоретен танц със знамена по музика на военен руски марш“ „Прощание Славянки“, ръководител Дияна Георгиева.
Второ място в категория „Песен“ печели и Вокална група „Звънчета“ за песента „Улыбка“. Ръководители на групата Веселина Минкова и Минка Янева.
Най –добрите изпълнители на руска песен, поезия и танц от цяла България ще участват в програмата на Националния събор на Движение „Русофили“, който ще се проведе край язовир Копринка, община Казанлък в началото на месец септември тази година. Поздравяваме победителите и пожелаваме достойно представяне на област Ямбол на зоналния кръг!