Необичаен гост

ОТЛИЧНА ГОТОВНОСТ ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ КРИЗИСНА СИТУАЦИЯ

Служители от ОДМВР – Ямбол и ръководството на СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа проведоха съвместно учебно занятие за действие в кризисна ситуация

Учениците от СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа демонстрираха отлична готовност за реакция при кризисна ситуация. Предварително утвърдения сценарий бе задействан на 23 октомври, в 10:15 ч. с подаване на сигнал, че в коридор на учебното заведение е намерен съмнителен предмет – чанта. Предприети са незабавни действия от ръководството на училището. Само за три минути над 400 ученици и преподаватели организирано напускат сградата и спазвайки указанията на служителите на реда са изведени на безопасно място. Районът е обезопасен от отзовалите се на тренировъчния сигнал полицейски сили от РУ – Стралджа и отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Ямбол. При извършената проверка на обекта, в която участва и служебно куче, притежаващо специални умения за работа в такава обстановка, е открит и обезвреден съмнителния предмет.
След приключване на специализираното учебното занятие учениците с интерес наблюдаваха демонстративното изпълнение на служебното куче, което показа елементи от обща дресировка, послушание, работа по следа и откриване на взривно вещество. Всички възторжено аплодираха демонстрацията на полицейските служители и си направиха множество снимки с полицейското куче. Директорът на учебното заведение Валентина Маринова изказа искрена благодарност на полицейските служители за добрата организация и взаимодействие при обучението на учениците.