На 19-тите областни състезания

„МЛАД ОГНЕБОРЕЦ“ СТРАЛДЖА – НАЙ-ДОБРИ
Три отбора премериха силите си в 19-тите областни състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ в Стралджа. Организирани перфектно от домакините Община Стралджа и Районна служба“Пожарна безопасност и защита на населението“, те се превърнаха в проверка възможностите на създадените с труд и упоритост отбори на Елхово, Ямбол и Стралджа – победители от районните състезания в областта. Спазвайки правилата участниците се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“за доказване на физическа дееспособност, развиване на практически умения, боравене с техниката, готовност за правилни, бързи и адекватни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. Пред погледите на Димитър Иванов, областен управител, Атанас Киров, кмет на община Стралджа, Стоян Тенев, началник на РСПБЗН – Стралджа, Валентина Маринова, директор на СУ“П.Яворов“ младите огнеборци неоспоримо доказаха, че имат изградени навици за поведение при възникване на извънредни ситуации, че умеят да запазят спокойствие, да поемат отговорност и да водят битка докрай с бедствието. За всичко това те бяха поздравени сърдечно от комисар Кольо Гяуров, директор на РДПБЗН Ямбол, който даде старт на 19-тите областни състезания.
След оспорваната битка първото място спечелиха убедително домакините от СУ“П.Яворов“ Стралджа, които бяха най-бързи, сръчни и уверени. След тях останаха отборите на ОУ“Любен Каравелов“ Ямбол и ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ Елхово. Победителите получават правото да представят областта на републиканското първенство на младежките противопожарни отряди в КК“Албена“.
Да припомним, че младежкият противопожарен отряд при СУ“П.Яворов“ Стралджа, създаден през 2010г., е неизменен участник в републиканските състезания. Общият брой на преминалите през отбора ученици от V до VІІІ клас е над 50. През този месец „Млад огнеборец“- Стралджа спечели първо място в състезания за купата на община Свиленград в дисциплината „400 м. щафетно бягане с препятствия“. Браво на Василена, Станислав, Михаил, Тони, Валентин, Тихомир, Георги, Орхан, Мирослав, Стоян! С благодарност за всеотдайността на техния ръководител Антон Костов и всички негови колеги от РСПБЗН – Стралджа, към училищното ръководство при СУ“П.Яворов“ и Община Стралджа, които активно подкрепят младите огнеборци и се радват на всеки техен успех. Успешно представяне в Албена!