На фестивал в Китен

„ВЪЖИЧКИ“ ОТНОВО ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВИ КРАСОТАТА И БОГАТСТВОТО НА СТРАЛДЖАНСКИЯ ФОЛКЛОР
По покана на организаторите от фирма „Еврогрейт“ Танцов състав „Въжички“ при читалище“Стралджа 2016“ гостува на 15-я фолклорен фестивал в черноморския курорт Китен. И за пореден път показа богатството, разнообразието и красотата на местния фолклор. При представянето организаторите не пропуснаха да отбележат приемствеността на „Въжички“ от оня първи състав, учреден от талантливия и неповторим Тончо Тончев, на когото до днес самодейците посвещават своите танци.
Като цвете с особена яркост изпъкна танцовият състав на Стралджа сред многообразието на такива от цялата страна и от чужбина. Смесиха се музика, танци и носии от България, Русия, Румъния, Израел. Момичетата – танцьорки от „Въжички“ сменяха костюмите и танците, раздаваха очарователни усмивки, предизвикваха настроение и чувство на гордост. При закриването на събитието в Приморско стралджанки се представиха със „Северняшки танц“ и „Трите пъти“. Овациите спечелиха както танцьорките , хореографът Каньо Канев и председателят на читалището Нели Тончева Кавалджиева.
Това е второто турне на самодейците в Китен, и двете по специална покана на „Еврогрейт“. Особено щастливи бяха участниците в детския състав, които имаха две вечери с концерти пред многобройна публика , дефиле и вечер на талантите, в която се изявиха Тони и Елиза. Момичетата доказаха, че не само танцуват добре, но рисуват и свирят. С много вълнение децата приеха плакет и диплом за отлично представяне с пожелание догодина отново да бъдат част от фестивала.