„Млад огнеборец“

СТРАЛДЖА – ДОМАКИН НА ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ
Стралджа ще бъде домакин на 19-тото областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Отборите ще премерят сили на 29 май /вторник/ от 09.30 ч. на градския стадион – Стралджа. Участие в надпреварата ще вземат победителите от районните състезания в областта. Младежкият противопожарен отряд при СУ ”П.К.Яворов” – Стралджа също ще се включи в предизвикателството.
Участниците в състезанието ще се конкурират в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400м. щафетно бягане с препятствия”. Всеки отбор се състои от 10 състезатели. Победителят в областното състезание получава право да представя Ямболска област на републиканското първенство на младежките противопожарни отряди в КК “Албена”.
Младежкият противопожарен отряд при СУ” П.К.Яворов ” – Стралджа, който е неизменен участник в републиканските състезания, е създаден през 2010 година. През годините общият брой на участниците, преминали през отбора е, над 50. Настоящият отряд включва в състава си 13 деца – момичета и момчета от 5, 7 и 8 клас.
Да си припомним, че на 10.05.2018г. Младежкият противопожарен отряд при СУ” П.К.Яворов ” – Стралджа, при голяма конкуренция на състезанията за купата на община Свиленград, при които участваха 10 отбора, спечелили призовите места от предходните републикански състезания, спечелиха Първо място на дисциплината „400 м щафетно бягане с препятствия“ в състав: Василена Христова, Станислав Йорджев, Михаил Терзиев,Тони Йорданова,Валентин Георгиев,Тихомир Рибаров, Георги Димитров, Орхан Маринов, Мирослав Великов, Стоян Йорданов.
Да се надяваме на достойно представяне на младите огнеборци на предстоящите областни състезания и участие на републиканските състезания през месец септември в КК “Албена”.