Интересни идеи в ДГ“Здравец“

ПРОВОКИРАТ ТАЛАНТА НА ДЕЦАТА
Децата от ДГ“Здравец“ са истински творци. Техният талант се провокира по най-различни начини. И учителките знаят как да постигнат това. В изпълнение на проекта „Новото утре“ в градината има обособени различни клубове, но като че ли най-популярен се оказва клубът „Изкуството и аз“ под ръководството на Мима Вълкова, Нели Тончева Кавалджиева, Ваня Пенева, Зоя Вълчева. Основната цел е да се стимулира съвместната работа с деца и родители, да се обърне вниманието на малките към изкуството, да се развива естетическото им отношение, да се развива усета за въздействието на цветовете и предаването на емоции. В този клуб децата от различните групи изработваха мартенички, заедно с мама рисуваха и апликираха, а следващите занимания са още по- интересни. В групата на Нели Тончева Кавалджиева, например, предстои оцветяване на камъни. Като се има предвид колко богата е фантазията на децата може да се предполага и какви ще бъдат очакванията.
Проектът“Новото утре“ включва и други клубове, които са не по-малко интересни. В „Танцувай с мен“ основната тема са празниците и народните танци, децата се запознават с музикални игри, гатанки, танцуват. В клуб „Пинокио“ драматизират приказки, свободно влизат в различни роли, комуникират. В ателие „Приказки на възглавници“ се обсъжда различното отношение към приказките.
При нас всеки ден е интересно, твърдят учителките, които са готови с нови идеи, доверието на родителите се увеличава, а малките всеки ден пристигат в своя втори дом с огромно желание и интерес.