Ехо от клуб „Дълголетие“

ОЩЕ ЕДИН ПРАЗНИК В НАШИЯ ВТОРИ ДОМ!
„С право стралджанци твърдят, че в нашия клуб изявите никога не свършват! Всяка седмица се събираме в точно определен ден и час. И имаме идеи как да се повеселим, да създадем настроение, да предизвикаме спомени. Така изпълваме със съдържание обикновения ден, превръщаме го в незабравим, осмисляме нашия живот!“, разказва Донка Атанасова.
Поредният повод за веселба се оказва отбелязване рождените дни на седмина от членовете на клуба. Мара Стойчева, жената с благия характер, готова винаги да помогне, медицинската сестра, посветила години наред в грижа за стралджанци, навърши своите 80 години. И беше много щастлива сред приятелите от клуба, които й засвидетелстваха обичта и уважението си. Иванка Рандева, лъчезарна и усмихната, също прие поздравленията на колегите, които заедно с нея празнуваха за навършените 70 години. Празнична беше вечерта и за останалите рожденици – Златка Йовчева, Делка Куртева, Георги Александров, Калчо Калчев, Събка Рашкова.
След щедрите поздравления и пожелания, след трогателния римуван отговор на вечно оригиналния Георги Александров от името на празнуващите, след представянето на виновниците за празника от Марина Кондова и поздравителния адрес на Николинка Тенева, след празничната торта, дойде ред и на наздравиците, хората и ръчениците, където стралджанци нямат равни. Там вече всички забравят за възрастта и тропат „нашенската“ за здраве и дълголетие.