Детска полицейска академия в СУ „П.Яворов“

ЗА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ!
Те са ученици от V а клас. Будни, любознателни, пълни с енергия. Деца, които вече са членове на учредената Детска полицейска академия при СУ“П.Яворов“. В присъствието на Гроздан Иванов, зам.кмет на общината, Валентина Маринова, директор на училището, гл.инспектор Йордан Йорданов, началник на РУ, малките тържествено положиха клетвата. „Обещавам да помагам на РУ за постигане на по-добър ред и сигурност, да не се примирявам с нарушенията, да нося отговорност за своите постъпки, да овладявам гнева и страха, да бъда вежлив и добронамерен, да не отминавам зов за помощ, да помагам на хора в беда, да вярвам в себе си и никога да не се предавам…“ Твърдо, категорично повтаряха всяка дума от етичния кодекс малките доброволци. Минутка по-късно сложиха защитните жилетки, получиха и значката на Детска полицейска академия с увереността, че ще дадат своя принос за един нов свят на сигурност и спокойствие.
На срещата присъстваха и свещеник Димитър от храма „Св.Архангел Михаил“, Борислав Христов, инспектор ДПС, Георги Георгиев, ст.инспектор при РУ, Живка Йорданова, юрист при община Стралджа и секретар на МКБППМН.
В СУ“П.Яворов“ за втора поредна година се учредява Детска полицейска академия. За това напомни директорът Валентина Маринова, която заедно с Йордан Йорданов, началник на РУ, подписаха Декларация за партньорство между двете институции. Тя е доказателството , че приемат Стратегията за Детското полицейско управление и са убедени в нейните идеи, приоритети и форми. В рамките на учебната година младите полицаи ще усвояват основните дейности на полицията, ще участват в интересни практически занимания. С особен интерес малките изслушаха г-н Йорданов, началник на РУ, който ги увери, че в академията ще могат да се запознаят и с техниката на бойните изкуства. Част от обучението е и запознаване с устройството на църквата и богослужебната утвар.
„Сигурен съм, че заедно ще популяризираме дейността на РУ. Очакванията ни са по-късно някой от вас да решат да се посветят на достойната професия „полицай“! допълни той отправяйки топли пожелания за активна работа на младите доброволци.