Да бъдем добри!

НА СРЕЩА С МАГИЯТА НА КИНОТО

Киното не е само забавление, то е изкуство, то е преживяване, то е възпитание и култура. И ако се запознаеш с него навреме , с нужното обяснение, ще останеш негов почитател за цял живот. Водени от тези мисли Община Стралджа и МКБППМН с председател Гроздан Иванов, зам.кмет на общината, организираха безплатна прожекция на филми в Стралджа.
Преди да угаснат светлините, преди кадифената тъмнина да обхване салона, с мило обръщение към децата – зрители от СУ“П.Яворов“ , ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ Стралджа и ОУ“Хр.Ботев“ Войника, както и към групата от ДВУИ Маленово се обърна Живка Йорданова, секретар на Местната комисия и юрист на общината. „Да бъдем добри, заедно да опознаваме света!Да имаме нови приятелства, да разчитаме един на друг!“, призова тя и добави: „Гледайте! Забавлявайте се! Станете част от филма, бъдете приятели на киното!“
Със сигурност когато филма свърши зрителите излязоха на улицата променени, с нови светли мисли и желанието да бъдат по-добри в ежедневието. Защото разбраха посланието на организаторите. И от тук нататък всеки от тях ще откликва с готовност на поканата: „Хайде да отидем на кино!“ А прожекции в Стралджа ще има и занапред!