В ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ Стралджа

РАЗНООБРАЗНИ ПРОЯВИ С ПОСВЕЩЕНИЕ НА ПРАЗНИКА

Разнообразни прояви съпътстват дните преди празника на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Стралджа. В спортното състезание между седмите класове за най-добър футболен отбор момчетата се включиха с огромно желание и дадоха всичко от себе си, за да се наредят сред победителите.
Оспорвани бяха всички двубои и водещи сред тях бяха футболисти , които играят в общинския детски отбор. Като противници в училищното състезание се наложи да защитят своите индивидуални качества, което направи двубоите още по-интересни.
Учениците от третите класове участваха в състезание за “ Най-добър умник- математик“. Под формата на игра показаха, че трудната наука може да бъде интересна, увлекателна и забавна. Удоволствие беше да се види как децата се включват във всяка поставена задача и искат да покажат, че знаят и могат.
Рецитаторите от петите и шестите класове представиха пред своите съученици рецитал посветен на славянските братя Кирил и Методий. Разказаха за великото дело, подчертаха значението им за българската история и култура. Вложиха старание и в обяснението защо и как ние, българите, сме успели да запазим нашата независимост, идентичност и кое ни кара да се чувстваме горди , че сме българи и живеем в България. Зрителите оцениха това и ги възнаградиха с ръкопляскания.
В празниците намериха място и моделите на училището, които се включиха в конкурса „Студио „Красота“ . Показани бяха красиви тоалети, прически, гримове . Всеки участник положи максимални усилия за представяне на стилно облекло, оригинален грим, забележителни прически. Красивите участници се чувстваха щастливи усетили тръпката да стъпваш на моден подиум под блясъка на прожекторите.
С радост и нескрито вълнение учениците посрещнаха „Деня на самоуправлението“ където влязоха в ролята на директор, учители, педагогически съветник, счетоводител, касиер, охрана.Всеки предварително се запозна със своите задължения, старателно се подготви да изпълни отговорностите на работното място. И всички доказаха, че също като големите хора могат да изпълняват поставените задачи. Това, разбира се, повиши самочувствието им и събуди нови смели мечти за бъдещето.
За да докажат своите умения в начален и прогимназиален курс учениците бяха увлечени в състезание за „Правопис и краснопис“ .
Истинско предизвикателство беше и демонстрацията на кулинарни умения, където учениците сътвориха вкусни сандвичи. Разказваха как вкъщи обичат да помагат на възрастните при приготвянето на различни ястия. Успяха да си разменят интересни рецепти за десерти и сладкиши.
След толкова много и разнообразни събития накрая имаше и не малко награди: грамоти за „Най-добър футболен отбор“, „Най-добър умник- математик“,“Мистър и Мис Красота“, Грамота за краснопис и др. Всички участвали в ученическото самоуправление си тръгнаха със специално удостоверение. По-важното все пак беше друго – радостта от празниците, удоволствието от това, че можеш да покажеш умения, въображение, талант и гордостта, че си ученик в ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ Стралджа.