В зоналния кръг на фестивала „Пусть всегда будет солнце“

ДЕЦАТА НА СТРАЛДЖА БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ

Най-впечатляващо, блестящо, прекрасно, вдъхновяващо … С такива определения беше окачествено представянето на учениците от Стралджа на зоналния кръг на фестивала „Пусть всегда будет солнце – 2018“ в Ямбол. Както компетентното жури, така и многобройните зрители и участници аплодираха щедро представителите на СУ“П.Яворов“ Стралджа. Участието и на двата състава показа, че добрата предварителна подготовка, мотивацията, желанието за доказване изиграха своята роля и резултатът е на лице. Две първи места, огромна радост и… подготовка за представяне на националния кръг на фестивала в Казанлък през септември.
Децата от Танцовата група с ръководител Валентина Белчева и Мажоретният състав с ръководител Диана Георгиева са големите победители в зоналния кръг. Те преодоляха конкуренцията в съответния жанр и възрастова група и достойно ще продължат да се състезават на националния кръг на фестивала. Танцът „Небеса“ прикова всички присъстващи с красотата, изящността и перфектната точност при изпълнението.Впечатляващо беше и представянето на мажоретките, които под звуците на военния руски марш „Прощание Славянки“, с развети български и руски знамена и лъчезарни усмивки, вдигнаха на крака залата.
Трето място в жанр „песен“ журито определи за ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ,с.Зимница, община Стралджа, с ръководител Петя Куртева.