Втори юни е

ДА БЪДЕМ ДОСТОЙНИ!
И пак пече тъй усилно слънцето…А цветята пълнят очите с буен цъфтеж. Като че ли са подаръкът на природата за 2 юни – Денят за помен на героите на България. Ден на национална скръб, на песните и стиховете за героите. Ден за тези, които легнаха в земята ни не за да изгният, а за да дават светлина.
Не, не бива да е тъжен този 2 юни, а мъжествен – Ден на българското безсмъртие. Ще кънти името на Христо Ботев в съзнанието ни – както в това на патриотите, така и в това на онези, които продадоха душите си и забравиха що е това Родина. Искаме или не ще си задаваме въпроса защо се взираме повече в себе си отколкото в онова, което трябва да направим за тези около нас и за нас самите.
Да не губим паметта си, да не забравяме героите си! Да не се плашим от думи като „подвиг“, „саможертва“, „героизъм“, а да ги произнасяме с респект и с гордо вдигната глава. Сирените в 12,00ч. днес отново ни напомниха кои сме и как трябва да живеем , за да се чувстваме достойни. Като хора, като българи!

В знак на почит и преклонение пред подвига на загиналите за свободата и независимостта на България днес, както в Стралджа така и във всички населени места на общината, пред паметниците бяха поднесени венци и цветя.